Så gör du för att bli en bättre chef

Varje chef har en många gånger en tuff och utsatt position men såklart även en spännande utmaning. Man ska leda på ett bra sätt samtidigt som man är den som bär det stora ansvaret för att företaget fungerar som det ska. Även om man har lång erfarenhet kan man känna sig vilsen ibland och då kan man behöva tips och råd för att hamna i rätt riktning igen. Ett bra tips för den som verkligen vill bli en bättre ledare är att gå en Uglkurs. Vad det är samt andra bra tips finner du nedan.

Var lyhörd

En av dom viktigaste egenskaperna man bör ha som chef är att vara lyhörd. Man behöver lyssna på alla inom företaget, var på stegen dom än befinner sig. Man behöver vara lyhörd mot det uppenbara men också för det som kanske inte sägs rakt ut. Det är ingen enkel uppgift med definitivt något man bör tänka och träna på om man vill bara en bra chef.

Gå en dag på ”golvet”

En chef kommer ofta in i en verksamhet utan att själv ha gjort ”grovjobbet”. Kanske har du ingen aning om hur medarbetarna under dig sköter sina arbetsuppgifter, eller ens vilka specifika arbetsuppgifter dom har. Ägna en dag då och då till att kliva in i dom anställdas roller, för att se hur dom arbetar och har det. På så vis skapar du en relation och ett förtroende med dina medarbetare samtidigt som du på ett effektivt sätt kan se vad som fungerar bra och inte.

Gå en Uglkurs

För den som vill bemästra sin roll som chef extra bra finns många kurer och utbildningar att gå. En Uglkurs är ett exempel, där UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare. Det är en efterfrågad kurs där man lär sig bland annat mycket om beslutsfattning och hur på man ett bra sätt levererar olika typer av feedback. Med en Uglkurs i bagaget blir man dessutom bättre på problemlösning, konflikthantering och kommunikation, vilka alla är otroligt viktiga för att kunna vara en bra chef.

En sådan här Uglkurs lämpar sig lika bra för den som har många års erfarenhet av att leda lika väl som för den som nyligen fått sin första chefsposition. Man får med sig användbara verktyg för olika situationer och det handlar om att utvecklas och bli bättre snarare än att lära sig något nytt.

Det här inlägget postades i Företag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *