Så tar du körkort billigt

Att ta körkort, det kostar pengar, så är det bara. Men det går att komma lite billigare undan om man så säger. Ett sätt är att gå på en intensivkurs för körkort i Stockholm. Priset för en intensivkurs för körkort kan förvisso variera, men har du en del förkunskaper eller är extremt lättlärd kommer det inte bli allt för dyrt. Att ha körkort idag är nästan ett måste. Så om du inte har det, så ska du få tips här hur du på ett billigt sätt kan fixa kortet.

Används begagnade böcker och internet

I körkortsutbildningen så ingår det teori och för att kunna läsa på, så är det bra att ha en teoribok. En helt ny bok kan kosta en del, men du kan satsa på att köpa begagnat. Se bara till så att inte boken är mer en ett par år gammal. Det eftersom lagar, regler och trafikskyltar ständigt uppdateras. Du kanske har en kompis annars som nyss tagit körkort och har en teoribok du kan få, eller låna. Om du går på en intensivkurs i Stockholm för att ta körkort så ingår oftast teoriboken i priset. Sedan finns det ofta en hel del sidor på nätet där du kan få tillgång till viss teori gratis. Ett billigare alternativ till att köpa böcker är att skaffa en eller flera appar med teori. En del av dem kostar i och för sig en slant, men är ändå bra mycket billigare för att inte tala om smidigare än en bok.

Övningskör privat

Att ta lektioner på en körskola, det kostar en del pengar. Det kan vara smart att satsa på att övningsköra privat så mycket det bara går. Du kan då öva hur mycket som helst och få en bra körvana. Dock kan det rekommenderas att du även tar en del lektioner på körskola eller att du även bokar in en intensivkurs för körkort i Stockholm, så att du lär dig alla delar korrekt, samt får tillfälle att ställa frågor din handledare inte kan svara på.

Kör upp på en mindre ort

Ett sätt att komma lite billigare undan med körkortet är att köra upp på en mindre ort. Nu kostar det lika mycket med en uppkörning oavsett var du kör upp, men fördelen med att göra det på en mindre ort är att du troligen klarar förarprovet på första försöket. Det innebär att du inte behöver betala för en uppkörning till.

Det här inlägget postades i Utbildning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *