Företagslarm är betydligt mer än inbrottslarm

En del företag väljer bort företagslarm eftersom det anser att risken för inbrott är så låg. Det kan exempelvis vara företag som har kontor högt upp i en kontorsbyggnad. Men dagens företagslarm är så mycket mer än enbart skydd mot inbrott. Det är minst lika mycket ett skydd mot andra ekonomiska förluster.

Ett stort larmbolag listar sex punkter som visar på vilken säkerhet som ett företagslarm kan öka.

  1. Överfallslarmet

Överfallslarm är en komponent som är extremt vanlig inom butiker och vissa delar av vården. Dessa ger de anställda en extra trygghet och möjlighet att både påkalla uppmärksamhet från de övriga anställda samt externa väktare.

  1. Minska svinn

Genom att placera ut övervakningskameror minskar inte bara risken för snatteri och stöld. Dessutom visar statistik att svinnet kan minska.

  1. Driftslarm

Även om risken för inbrott, stöld eller brand är minimal så kan behov av företagslarm ändå finnas. Detta genom så kallade driftslarm. Larm som aktiveras vid exempelvis för låg temperatur, för hög luftfuktighet eller om mängden av koldioxid övergår en viss nivå.

Driftslarmen larmar innan ett driftstopp uppstått och minskar därmed risken att stora ekonomiska förluster uppstår.

  1. Utomhuskamera

Med en utomhuskamera kan byggnaden bevakas kring fasaden, fönster, dörrar och på gården. Med övervakningskamera minskar risken för stölder på gården samt skadegörelse.

  1. Inpasseringssystem

Inbrottslarm, som är basen i ett företagslarm, används inte enbart för att minska risken för samt upptäcka inbrott. Larmet kan även kopplas till inpasseringssystemet vilket gör att ovanliga inloggningar aktiverar en push-notis via larmappen.

Skulle en person kommit över inpasseringskortet och koden kan de alltså komma in i företagets lokaler utan att larmet aktiveras. Men sker detta utanför kontorstid ges alltså denna notis så det kan upptäckas.

  1. Produktlarm

I vissa fall väljs företagslarm bort på grund av att fastighetsägaren står för skalskydd och andra larmskydd. Däremot bör man se över om ett extra produktskydd behövs. Skulle ett inbrott ske kommer skalskyddet att aktivera larmet. Men de som utför inbrottet har nu några minuter på sig att genomföra inbrottet innan väktare kommer. Det finns därmed en viss tid att ta dyrare egendom.

Som företagare kan man därför skydda extra dyrbar egendom med ett enskilt produktlarm. Det kan exempelvis innebära att rummet där denna produkt finns fylls med en tjock dimma vid inbrott. En dimma som gör det omöjligt att fortsätta inbrottet i just detta rum.

Det här inlägget postades i Företagslarm. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *