Cykelställ med tak

Solen, regnet och vinden i kombination med tiden tär på allt och alla, inte minst på din parkerade cykel. Finns det något värre än en stekande het cykelsits eller en generellt dyblöt cykel? Det finns ett enkelt sätt att fixa detta på, nämligen genom cykelställ med tak.
Idén är löjligt enkel. Du tar ett cykelställ och lägger den under ett tak. I vissa fall är cykelstället och taket en och samma enhet. Det är svårt att säga vem som kom på idén först, inte minst för att det är så självklart. Genom att täcka cykelstället löser du en rad olika problem. Ett cykelställ med tak är en perfekt investering för de allt fler cyklisterna.

Vems ansvar är det att installera cykelställ med tak?

Det beror på vem du frågar. Ett svar på frågan är kommunen. Det är kommunens ansvar att det finns offentliga cykelställ med tak. Kommunen måste naturligtvis inte investera på cykelställ som har just ett tak, de kan lika gärna ta det billigare alternativet. Frågan är vilka konsekvenser det får. Många städer satsar på cykeltrafik, exempelvis Örebro som inte bara har cykelställ med tak utan även har stora cykelhus, huvudcykelstråk med god belysning, ett flertal cykelpumpar runt om i staden och mycket mer. Det är åtgärder som har flera positiva effekter, både på trafiken och på människors hälsa och välmående. Satsningarna i sig är dessutom priseffektiva och har en lång livslängd. Cykelställ kan kosta mellan 1 500 och 2 500 kr per ställ, med en livslängd på mellan 8 och 10 år.

Bota stress med motion

Visste du att motion kan skrivas ut som behandling för depression och stress? Med allt stigande siffror inom mental ohälsa har en ökad aktiv livsstil aldrig varit viktigare. Konsekvent träning är den som ger resultat, varför just cykling till jobbet är en utmärkt rutin. Du sparar tid i bil eller kollektivtrafik, och får dagens motions avklarad också. Två flugor i en smäll kan man säga. Hur kan man få fler att börja cykla? Det kan börja med ett cykelställ med tak. En enkel investering som visar att staden, kommunen och regeringen faktiskt vill att du ska cykla. Det börjar med att du står vid hallen, lägger tillbaka bilnycklarna och sätter på dig cykelhjälmen istället.

Det här inlägget postades i Företag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *