Då bör du byta assistansbolag

För den är som är beviljad insatser i form av personlig assistans är det inte säkert att vardagen blir bättre för det. Det finns många som är otroligt missnöjda med både bolaget och insatserna så och ska det inte behöva vara. Är man en av dom som inte känner sig hundra procent nöjd, och det bolag man har anlitat inte gör något för att lösa problemen bör man absolut överväga att byta till ett annat assistansbolag.

Trygghet och integritet är viktigt

Det finns många delar som är viktiga när det kommer till personlig assistans men det allra främsta är att man som brukare känner sig trygg och respekterad. Man ska själv kunna påverka vilka människor som jobbar i det egna hemmet och man ska dessutom kunna påverka hur man vill att genomförandeplanen ska se ut. Har man inget inflytande över vilka som kommer och går får man heller ingen trygghet, och får man inte själv påverka hur man vill ha sin vardag görs ett stort avkall på den personliga integriteten.

Oseriösa bolag

Tyvärr finns det oseriösa företag som förmedlar assistans, precis som inom många andra branscher. Har man råkat ut för ett sådant företag är det också en anledning till varför man bör söka sig vidare till ett annat. Som berättigad till assistans är tanken att en stor del av ersättningen som betalas ut från försäkringskassan ska gå till att just verkställa insatser men vissa bolag väljer hellre att tjäna pengar själva än att verkställa bra och värdiga tjänster. Detta leder till att både insatserna och vardagen blir dålig för den som är beviljad ersättningen.

Tillgänglighet och dialog

Ett bra företag ska vara tillgängligt och öppet. Har man svårt över huvud taget få tag i och kommunicera med ansvariga inom verksamheten bör man se upp. Inom assistansen är det viktigt att insatser följs upp och utvärderas, för att sedan kunna förbättras om så behövs. Många företag slarvar med att ha en öppen dialog med sina brukare och det är skäl nog att byta assistansbolag.

Är man inte helt nöjd med tjänsterna som verkställs hos sig själv eller hos en anhörig bör man byta assistansbolag för sin egen skull. Det är viktigt att man själv har inflytande över hur assistansen ska verkställas och vilken personal man känner sig trygg med, och det är också extremt viktigt att företaget förvaltar ersättningen på rätt sätt.

Det här inlägget postades i Assistans. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *